Meer Bestuur

Ik ben Piet Hendrickx, geboren en getogen in ons mooie dorpje. Getrouwd  en 4 kinderen een kleinkind en er zijn er meer op komst. Bijna mijn hele leven woonachtig aan de Pannenhoefsebaan tegen landgoed de Pannenhoef. Samen met m’n vrouw ruim 30 jaar een aardbeienbedrijf gehad. Vanwege bereiken pensioengerechtigde leeftijd doe ik het rustiger aan en hebben we een klein paardenpension.


Gedurende vele jaren bestuurlijk actief geweest bij zlto ,waterschap, gemeente en ook nog andere organisaties.


Graag zet ik me nu in voor de dorpsraad. De dorpsraad is er voor om de leefbaarheid in ons dorp te verhogen. Dit doen we op verschillende manieren. Ik ben o.a. actief in de werkgroep ruimte en verkeer. De toenemende verkeersdrukte in de st Bavostraat en andere straten hebben wij regelmatig aangekaart bij gemeente en politieke partijen. Er zijn nu verbeterde oversteekplaatsen en er komt een verkeerstechnisch onderzoek. Hier is nog veel werk te doen. Ook wil ik me inzetten voor de werkgroep energietransitie die op verzoek van windcent is opgericht.


In 2019 ben ik lid geworden van de dorpsraad. In april heeft Marian Frijters als voorzitter afscheid genomen. De laatste bestuursvergadering is mij gevraagd om de voorzittersrol op me te nemen. Dit is voor mij weer een nieuwe uitdaging die ik graag aanpak. Samen met betrokken Dorpsgenoten kunnen we het verschil maken.



Mijn naam is Rob Mathijssen. Ik ben geboren en getogen in Rijsbergen. Ben getrouwd en heb 3 kinderen, 1 zoon en 2 dochters. 


In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als adviseur bedrijfsvoering bij het Openbaar Ministerie in Breda. 


Vanaf het eerste uur ben ik betrokken bij de Dorpsraad en ben vervolgens bestuurslid geworden. Mijn rol bij de Dorpsraad nu is secretaris en ik vervang de voorzitter bij zijn afwezigheid. Daarnaast houd ik me bezig met zaken die in de werkgroep Ruimte en Verkeer de focus krijgen. Voorbeelden zijn de bestemming voormalig Brabant Chemie Terrein en de leefbaarheid en verkeersveiligheid van Rijsbergen, waarbij de Sint Bavostaat prioriteit heeft. 



Mijn naam is Bertha Antonissen en ik ben sinds 2006 woonachtig in Rijsbergen en agrarisch ondernemer - ik en mijn man runnen al jaren een varkenshouderij. Ik ben sinds 2019 lid van de Dorpsraad in Rijsbergen en vervul daar de rol van penningmeester.


Toen ik in 2019 hoorde dat er een bestuurslid ging vertrekken bij de Dorpsraad besloot ik me aan te melden, omdat ik zeker wilde stellen dat de positie van de mensen in het buitengebied goed zou worden vertegenwoordigd.


Ik deel graag een leuk weetje vanuit ons bedrijf en wel dat biggen óók speelkwartiertjes hebben net als  kinderen op de basisschool. Wat veel mensen ook niet weten,  is dat het dieet van onze vleesvarkens voor 80 % bestaat uit restproducten van de humane levensmiddelen industrie, oftewel, producten die wij mensen niet meer willen eten, maar nog steeds wel goed eetbaar zijn. Het maagstelsel van varkens is in vele opzichten namelijk hetzelfde als dat van de mens.


En wat ik leuk vind aan Rijsbergen? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Het dorp en de buitengebieden blijven verrassen want nog steeds ontdekken mijn man (die hier geboren en getogen is) en ik, nieuwe paadjes en plekjes, ofwel, Rijsbergen blijft verrassen!



Mijn naam is Ludo Aerts en, ook al ben ik geboren in Breda, ik ben niet lang daarna, in 1997, officieel in Rijsbergen komen wonen. Voor mijn studie heb ik 5 jaar weer in de grote stad gewoond, maar sinds november 2019 ben ik gelukkig weer terug.


Momenteel ben ik werkzaam als allround supermarkt medewerker maar wel met ambitie om in de toekomst een management positie te gaan bekleden.


Sinds december 2019 ben ik bestuurslid van de Dorpsraad Rijsbergen. Ik wil namelijk graag een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid binnen Rijsbergen. Als lid van de Dorpsraad Rijsbergen houd ik me momenteel dan ook voornamelijk bezig met sociale aangelegenheden, zoals de vraagstukken en problematiek rondom jongeren. 



Ik ben Peter Reiters, geboren op 24-04-1959 te Geleen, Limburg en getrouwd met Marianne, vader van dochter en zoon en opa van kleinzoon.


In 1972 zijn mijn ouders als horeca-ondernemers begonnen in Herberg 't Oekeltje aan de Breedschotsestraat. Na de Hogere Hotelschool Maastricht ben ik bij mijn ouders in de zaak gegaan. Na een aantal jaren ben ik gaan werken bij AC Restaurants en heb ik ½ jaar gewerkt in de USA.


Terug in Rijsbergen hebben we het familiebedrijf verhuisd naar het dorp, de locatie van de toen roemruchte Discotheek Den Brabander.  Mijn vrouw en ik hebben het bedrijf overgenomen en zijn verdergegaan als “De Ruyterhof”.  In 2018 hebben we vanwege gezondheid het pand verkocht.


In mijn jaren als horecaondernemer ben ik lang bestuurslid geweest van KHN-afdeling Zundert Rijsbergen en 6 jaar voorzitter van de ROV.  Als ROV streefden we naar een leefbaar en levendig dorp. Als snel kwamen er er achter dat het dan ook over zaken gaat waar je niet alleen als ondernemer over gaat.  Daarom hebben we vanuit de ROV het initiatief genomen een Dorpsraad op te richten.  Gelukkig werd dit snel van alle kanten ondersteund.


Na het stoppen van ons horecabedrijf ben ik een praktijk begonnen als geaccrediteerd ondernemerscoach en mediator. Ook doe ik veel vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar, trajectbegeleider bij Over Rood en natuurlijk bestuurslid bij dorpsraad Rijsbergen.

Een van de meest uitdagende en mooiste taken was gebiedsregisseur van Pilotgebied Breedschot van de Pilot Vitaal Buitengebied. Juist in ons buitengebied komen de grote uitdagingen van onze tijd bij elkaar: Klimaatadaptie, water, energietransitie, de transitie van de landbouw, wonen, ruimte voor recreatie, natuur en verbetering van de biodiversiteit. 


Ik ben Sylvie Takke geboren op 13-12-1974 te Zevenaar (Gelderland), getrouwd met Rene Molenaar en moeder van Loeki en bonusmoeder van Maya en Dennis.


Als tiener ben ik verhuisd vanuit het Zevenaar naar Antwerpen om mijn studies als theater kapper-grimeur-visagist te doen. In Antwerpen belandde ik al snel als grimeur achter de schermen bij Phantom of the Opera en Les Misérables en na 6 jaar België vertrok ik terug naar Nederland en wel Breda om vanuit daar de reizende theater voorstellingen van Joop van den Ende theaterproducties te verzorgen als supervisor kap en grime (ik gaf destijds leiding aan alle haar en make-up teams in NL).


30 jaar inmiddels hou ik me nu al bezig met transformaties, alter ego's en undercovers maken voor uiteenlopende Tv-, Film-, Theater- en Entertainmentprojecten in binnen en buitenland.

Artiesten als Wendy van Dijk, Alberto Stegeman, Nick en Simon, Carlo Boszhardt, André Rieu,  Frans Bauer, Chantal Janzen, Ruben Nicolai, Waylon e.v.a. zijn de revue gepasseerd en elk jaar verzorgen we nog steeds voor RTL4 en SBS6 een aantal prime time programma's.


In 2010 verhuisde ik vanuit Breda met mijn dochter naar het prachtige buitengebied van Rijsbergen en in 2015 kreeg ik ook nog de kans op de 2e verdieping van de oude Rabobank een eigen pruikenatelier te vestigen, Atelier Het Pruykenhuys.

Vanuit die locatie leren we starters en talenten hoe ze ondernemer kunnen worden, geven we lessen in het ambacht pruikenmakerij en maken we dagelijks haarwerken voor de meest uiteenlopende klant.


De drang om meer betrokken te zijn bij het reilen en zeilen in Rijsbergen kreeg vorm door een aantal jaren vrijwilliger te worden voor de Brandweerpost in Rijsbergen. Zelden heb ik zo'n zorgzaam en betrokken team vrijwilligers bij elkaar gezien. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Of je nu 'import' bent of niet, je voelt je meteen thuis, iedereen zorgt voor elkaar, precies dat hadden we ook zo ervaren in buurtschap 'Kaarschot'.


Na de verhuizing vanuit het buitengebied naar de dorpskern in 2018 heb ik de ontwikkelingen in en rond de kern en de Bavostraat op de voet gevolgd. Als ondernemer en bewoner in de kern wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de dorpsraad door samen met bevlogen andere vrijwilligers verbindingen te leggen en actief mee te denken en te praten over 'ons dorpje' en al het moois wat er nog mag komen.

Share by: